CHANGEMAKER CAMP

För dig som går i gymnasiet, är mellan 16-21 år och vill lära dig entreprenörskap för att skapa positiv samhällsförändring!

 

EN MÖTESPLATS FÖR DIG SOM VILL BLI EN SAMHÄLLSFÖRÄNDRARE!

Hitta ditt brinn, utveckla ditt ledarskap, lär känna andra changemakers och få verktyg som hjälper dig att skapa samhällsförändring.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka arrangerar i samarbete med Mgruppen ”Changemaker camp” – ett program för dig som vill ha inspiration att hitta det du brinner för, konkreta verktyg för att skapa förändring och lära dig att leda andra.

Campet består av sex heldagar under en sammanhängande vecka i början av sommarlovet. Du har möjlighet att ansöka om reseersättning för dina resor till och från Campet.

Changemaker camp är helt kostnadsfritt, och är en unik möjlighet att få vänner, upplevelser och verktyg som du kommer att bära med dig hela livet. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra, utveckla ditt ledarskap och en vilja att möta nya människor!

Din ansökan kommer att kompletteras med en intervju eller uppgift.

Ansökningsperiod är 1:a februari till 30:e april.

Ansök till Changemaker Camp 2020 här

Har du frågor? Kontakta Fia Nerelius, projektledare.

I samarbete med:

stöd av:

SAGT AV TIDIGARE DELTAGARE

”Under programmet fick jag konkreta verktyg för att realisera en samhällsförändrande idé. Det var en väldigt givande utvecklingsresa som gjordes tillsammans med inspirerande och kreativa människor.”

Fanny Åberg, deltagare 2016, som startat initiativet ”Tjejer med AD(H)D”.

“När jag deltog i programmet fick jag ett nytt nätverk. Man får verkligen nya idéer när man träffar andra människor som har olika bakgrund.”

Bismillah Zahedi, deltagare 2016.

CHANGEMAKERS' YARD

Ashoka är världens största nätverk för sociala entreprenörer och changemakers, med över 3 500 så kallade Ashoka Fellows i 89 länder. Raoul Wallenberg Academy är en insamlingsstiftelse som ger gymnasieungdomar utbildning i ledarskap och stärker unga förebilder.  Nu lanserar de tillsammans den digitala plattformen Changemakers’ Yard, en mötesplats för unga sociala entreprenörer och changemakers som vill förändra världen.

Changemakers’ Yard bygger på organisationernas samlade expertis inom området och syftar till att stötta unga att utveckla sina samhällsförbättrande idéer. Med kunskap, verktyg och inspiration ska unga ges möjlighet att utveckla de förmågor som krävs för att skapa positiv samhällsförändring i en alltmer komplex och föränderlig värld. Plattformen möjliggör även för målgruppen att träffa och få stöd av andra changemakers.

– Vad vi ser är att unga vill vara med och förändra världen till det bättre, men att det oftast saknas kunskap och sammanhang för att kanalisera sitt engagemang. Changemakers’ Yard sätter ungas förändringskraft på agendan, säger Sarah Scheller, generalsekreterare på Raoul Wallenberg Academy.

Besök Changemakers’ Yard

DET HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinaviens guide till dig som vill verka som social entreprenör.

Denna guide vänder sig till dig som har en samhällsförändrande idé du vill arbeta vidare med. Den tar upp de viktigaste metoderna och verktygen som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Vår dröm är att socialt entreprenörskap ska bli ett lika allmängiltigt yrke som att bli läkare, bibliotikarie eller hantverkare. Vi vill att alla som har en idé på hur samhället kan bli bättre ska kunna få det stöd som behövs. Vi hoppas att guiden kan vara ett litet steg på vägen.

Ladda ner guiden här Ladda ner övningarna från guiden här