Changemaker Camp - Raoul Wallenberg Academy

CHANGEMAKER CAMP

För dig mellan 16-21 år som brinner för att skapa en bättre värld. Hette tidigare ”Det Goda Ledarskapet”.

EN MÖTESPLATS FÖR DIG SOM AGERA FÖR DET SOM DU BRINNER FÖR!

Utforska ditt ledarskap, lär känna nya kreativa människor, hitta ditt brinn och få verktyg som hjälper dig att förändra världen.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka arrangerar i samarbete med Mgruppen årligen Changemaker camp – ett program för dig som vill ha konkreta verktyg och inspiration att hitta det du brinner för, testa på att göra skillnad i praktiken och lära dig leda andra.

Changemaker camp är helt kostnadsfritt i motprestation att en närvarar under samtliga träffar. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra, utveckla sitt ledarskap och vilja möta nya människor!

Din ansökan kan komma att kompletteras med en intervju.

Ansök till Changemaker Camp 2019 här!

Har du frågor? Kontakta Fia Nerelius, projektledare.

I samarbete med:

stöd av:

SAGT AV TIDIGARE DELTAGARE

”Under programmet fick jag konkreta verktyg för att realisera en samhällsförändrande idé. Det var en väldigt givande utvecklingsresa som gjordes tillsammans med inspirerande och kreativa människor.”

Fanny Åberg, deltagare 2016, som startat initiativet ”Tjejer med AD(H)D”.

“När jag deltog i programmet fick jag ett nytt nätverk. Man får verkligen nya idéer när man träffar andra människor som har olika bakgrund.”

Bismillah Zahedi, deltagare 2016.

CHANGEMAKERS' YARD

Ashoka är världens största nätverk för sociala entreprenörer och changemakers, med över 3 500 så kallade Ashoka Fellows i 89 länder. Raoul Wallenberg Academy är en insamlingsstiftelse som ger gymnasieungdomar utbildning i ledarskap och stärker unga förebilder.  Nu lanserar de tillsammans den digitala plattformen Changemakers’ Yard, en mötesplats för unga sociala entreprenörer och changemakers som vill förändra världen.

Changemakers’ Yard bygger på organisationernas samlade expertis inom området och syftar till att stötta unga att utveckla sina samhällsförbättrande idéer. Med kunskap, verktyg och inspiration ska unga ges möjlighet att utveckla de förmågor som krävs för att skapa positiv samhällsförändring i en alltmer komplex och föränderlig värld. Plattformen möjliggör även för målgruppen att träffa och få stöd av andra changemakers.

– Vad vi ser är att unga vill vara med och förändra världen till det bättre, men att det oftast saknas kunskap och sammanhang för att kanalisera sitt engagemang. Changemakers’ Yard sätter ungas förändringskraft på agendan, säger Sarah Scheller, generalsekreterare på Raoul Wallenberg Academy.

Läs mer om Changemakers’ Yard

DET HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinaviens guide till dig som vill verka som social entreprenör.

Denna guide vänder sig till dig som har en samhällsförändrande idé du vill arbeta vidare med. Den tar upp de viktigaste metoderna och verktygen som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Vår dröm är att socialt entreprenörskap ska bli ett lika allmängiltigt yrke som att bli läkare, bibliotikarie eller hantverkare. Vi vill att alla som har en idé på hur samhället kan bli bättre ska kunna få det stöd som behövs. Vi hoppas att guiden kan vara ett litet steg på vägen.

Ladda ner guiden här Ladda ner övningarna från guiden här