Din gåva gör skillnad

Med Raoul Wallenberg som förebild och inspiration stärker Raoul Wallenberg Academy ungas förmåga och motivation att agera för allas lika värde. Unga som deltagit i våra skolprogram och utbildningsprogram ska även vara grundade i sina personliga värderingar och sitt egna ledarskap.

En gåva på 150 kronor motsvarar en halvdagsutbildning för en elev i att leda sig själv i Raoul Wallenbergs anda.

En gåva på 250 kronor motsvarar kostnaden för en halvdags fortbildning i ledarskap och mänskliga rättigheter för en lärare.

En gåva på 1 000 kronor motsvarar kostnaden att utbilda en skolklass i självledarskap i Raoul Wallenbergs anda.

Jag vill skänka

150 kr

250 kr

1000 kr

Valfritt

Var god välj ett av alternativen

Under 2021 vill vi nå fler än 2020

Bild från scen under vårt evenemang ut mot publiken

Vi utbildar unga i Sverige och utomlands genom våra utbildnings- och skolprogram. Vi ger dem verktyg för att bli grundade i sina personliga värderingar, sitt egna ledarskap och att agera för allas lika värde. 2020 utbildade vi 17 300 unga.

En person står och visar med händerna

Vi utbildar lärare och skolledare i självledarskap (= förmågan att leda, motivera och känna sig själv). Vi har även lärarfortbildningar, nätverksträffar och tillgängliggör verktyg för klassrummet. 2020 utbildade vi 860 lärare i Sverige.

Auschwitz Birkenau

Vi för vidare vittnesmål från överlevande från Förintelsen till unga. 2020 spred vi boken ”Natten” till tillsammans med bokförlaget Bookmark. Vi tog även fram ett nytt skolmaterial som lanserades 2021: Story Keepers.

Alla pristagare tillsammans med statsminister Stefan Löfven

Vi lyfter förebilder som agerar med civilkurage och medmänsklighet. 2020 lyfte vi fram 12 pristagare och nominerade som agerat i Raoul Wallenbergs anda, via priserna Raoul Wallenbergpriset och utmärkelsen Ungt Kurage.

Vi tar fram och sprider digitala verktyg via vår hemsida men även via plattformarna Changemakers Yard, lärarwebben Changemakers Backyard, plattformen för ungas föreningsliv: Non-Silence Generation samt RWA Play. 2020 hade vi över 83 000 besökare.

Sagt av deltagare

”Helheten, dels fokus på oss lärare genom inspirationsträffarna och att
projektet är på riktigt för eleverna. Viktigaste frågan i deras utbildning som löper som en röd tråd genom deras gymnasietid.”

– Deltagande lärare i Kubprogrammet om mänskliga rättigheter

”För mig har Ungt Kurage betytt otroligt mycket. Det har gett mig styrka i att fortsätta kämpa för alla människors lika värde. Oavsett vart jag är, om det är skolan, på stan eller online. Att veta att andra gör bra saker, och att jag själv gör det, är stärkande och ger mig hopp.”

– Matilda Karlsson Hjorth, pristagare Ungt Kurage 2019

Andra sätt att bidra

MINNESGÅVA

Du kan skänka en gåva för att hedra minnet av någon närstående som gått bort.

Skänk en minnesgåva

TESTAMENTE

Du kan skänka en gåva genom att skriva in det i ett testamente.

Läs mer

MÅNADSGIVARE

Med autogiro dras ett valfritt belopp från ditt konto månadsvis.

Bli månadsgivare

GÅVOSHOP

Köp en pin föreställande Raoul Wallenbergs portfölj. En bra present.

Gåvoshop