MÅNADSCOACHNING

Coachning i självledarskap

Utveckla ditt eget ledarskap

Oavsett ålder, sysselsättning och levnadsvillkor är vi många just nu som under isoleringen känner oss vilsna, omotiverade och desorienterade. Det är inte så konstigt. Vi behöver vardagsrutiner, ett meningsfullt sammanhang och framför allt, varandra, för att må bra. Vi vill ge fler möjlighet att utveckla sitt eget självledarskap och växa i sina värderingar.

Därför bjuder vi, varje månad, in till coachning i självledarskap där du får djupdyka i dina värderingar, din livssituation och ta del av nya kunskaper och inspiration inom områden såsom ledarskap och välmående. Vi kallar dessa evenemang för ”Månadscoachning” och de arrangeras i ett samarbete mellan Raoul Wallenberg Academy, Raoul Wallenberg Differencemakers och World Values Initiative.

Upplägg

Varje coachningstillfälle består av två moment. I det första momentet jobbar vi med vårt självledarskap där var och en reflekterar över månaden som varit, vad som känns viktigt för dig just nu och sätter fokus för kommande månad. Vi tar tid för både individuell reflektion och upplevelsebaserade övningar, vilket innebär att vi delar med, lyssnar på och tipsar varandra.
För det andra momentet bjuder vi in en inspirationstalare på teman såsom självledarskap, välmående, att leda andra och socialt entreprenörskap. Se nedan vilka som talar under hösten.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

HÖSTEN 2020

Under hösten 2020 har månadscoachningen inriktning på Compassion Effekten.

PROGRAM

Onsdag 7 oktober, kl.17—18: Niccolas Albiz från World Values Initiative leder en träning med övningar där deltagarna får testa sitt självledarskap. Obs, endast en timme.
Onsdagen 4 november, kl.17-18.30: Niccolas Albiz från World Values Initiative leder träning i självledarskap och vi gästas av Christina Andersson. Christina håller föreläsning och workshop, där deltagarna får göra compassion-övningar. Christina är psykolog som forskar om självmedkänsla som en stresshanteringsmetod (s.k. Compassion-metoden). Christina har bedrivit flertalet forskningsstudier på området, där hon bland annat undersökt hur Compassion-metoden kan användas för att utveckla arbetsplatskulturer, som en app för att utveckla ett starkt tänk av självmedkänsla hos universitetsstudenter liksom hos hjärtpatienter. Idag har appen som Christina utvecklat, Compassion Lifestyle, över 35 000 användare. Christina har även skrivit boken Compassioneffekten- om att utveckla självtillit och inre trygghet och släpper till hösten en ny bok inom området hälsa och välmående. 
Onsdag 2 december, kl.17-18.30: Niccolas Albiz från World Values Initiative leder träning i självledarskap och Christina Andersson föreläser. Christina ger en fördjupad förståelse för Compassion-metoden.

Anmäl dig genom att maila: fia.nerelius@rwa.se. Du får då en länk till zoom. OBS! Mötesrummet stänger 17.10 för insläpp och om det är färre  än 4 deltagare ställs mötet in.

PRIS

Alla event är gratis. Vid fysiska events är de också gratis men vid utebliven närvaro eller avanmälan senare än 48 timmar innan våra evenemangs starttid så tar vi 100 kr i så kallad ”no show-avgift”. Detta gäller dock inte hösten 2020 då vi endast har digitala evenemang.

KONTAKT

Vid frågor eller funderingar, kontakta Fia på fia.nerelius@rwa.se eller 073-3442290.

ARRANGÖRER

MER OM RAOUL WALLENBERG ACADEMY, RAOUL WALLENBERG DIFFERENCEMAKERS OCH WORLD VALUES INITIATIVE

Samarbetet mellan oss syftar till att ge dig som medlem i något av våra nätverk möjlighet till större utbyte och utveckling, genom att du får träffa fler personer som delar ditt intresse för självledarskapet.
  • Raoul Wallenberg Academy stödjer unga att hitta modet att göra skillnad. Det gör vi genom att erbjuda utbildningar, verktyg och långsiktiga skolprojekt. Läs mer på www.raoulwallenberg.se.
  • Raoul Wallenberg Differencemakers är en ideell förening öppen för alla under 35 år som vill verka i Raoul Wallenbergs anda. Vi vill att fler unga ska få modet att följa sin inre kompass, och vi vill få fler att växa och agera. Läs mer på www.rwdifference.se.
  • World Values Initiative är ett ideellt studentdrivet initiativ som syftar till att vara en plattform för studenter att utveckla sig själva. WVI arbetar genom upplevelsebaserade workshops och event för att stötta ökad självinsikt med fokus på personliga värderingar och värdebaserat ledarskap. Läs mer på www.worldvaluesinitiative.se.