Årets Changemaker 2019

Utmärkelsen Årets Changemaker 2019 går till Omid Mahmoudi för sitt brinnande och viktiga engagemang för ensamkommandes rätt och integration. Omid grundade förbundet 2013, och idag finns de på över 20 orter runt om i Sverige. Omids arbete är en viktig plattform för ensamkommande och engagerar idag över 3000 volontärer och nyanlända. Omids mod och roll som opinionsbildare gör honom till den förebild vi vill se som Årets Changemaker. Han är en ung Changemaker som genom empati och handlingskraft gått från idé till handling, och därmed skapat ett mer inkluderande och öppet Sverige.

Fotografi på Omid Mahmoudi med texten Årets Changemaker
Fotografi på Omid Mahmoudi som tilldelas utmärkelsen Årets Changemaker 2019.

Årets Changemaker 2018

Årets Changemaker 2018 går till Gabriella Kärnekull Wolfe för sitt stora engagemang och förmåga att få med sig andra i kampen mot sexuella övergrepp och prostitution. I samband med #metoo-rörelsen startade Gabriella uppropet #intedinhora, för kvinnor, transpersoner och barn med erfarenhet av prostitution. Sedan dess har

uppropet utvecklats till en organisation och engagerat tusentals människor genom sociala medier och opinionsbildning. Årets vinnare Gabriella Kärnekull Wolfe är en changemaker som med handlingskraft, kreativitet, problemlösningsförmåga har lyckats få fler att engagera sig. Läs hela pressmeddelandet här. 

Se Gabriella intervjuas i TV4 Nyhetsmorgon här.

Det är första gången priset delas ut. Bakom priset står Raoul Wallenberg Academy och Ashoka. Syftet är att uppmärksamma unga sociala entreprenörer som driver samhällsförbättrande initiativ.

Nu öppnar vi ansökningsperioden för Årets Changemaker 2019. Läs hur du gör för att föreslå här.