Läs vittnesmålet “Natten” tillsammans med dina elever!

2020 är det 75 år sedan förintelselägret Auschwitz befriades. Förintelsen är ett skrämmande exempel på vad som kan hända om vi inte håller debatten om demokrati och människors lika värde vid liv. De överlevandes vittnesmål är ett fönster till historien som hjälper oss att förstå vad som har hänt och hur vi kan agera idag för att det inte ska ske igen. 

Natten är ett gripande vittnesmål av Elie Wiesel som upplevde och överlevde Förintelsen. I självbiografin Natten får vi följa hans berättelse från nazisternas skövling av familjens hemby till den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. Boken är nyöversatt med förord av Alice Bah Kuhnke som belyser bokens betydelse för vår samtid. 

Till stöd för läsningen har Raoul Wallenberg Academy tagit fram ett nyskrivet skolmaterial för att du som lärare ska ta upp viktiga diskussioner i klassrummet kring allas vårt personliga ansvar att agera för medmänsklighet.

Så här går det till: 

Första skolklasserna tar emot och börjar läsa boken på Förintelsens minnesdag 27 januari. Varje skolklass har tillgång till boken under ca 1 månad, sedan skickas böckerna vidare. Läsningen avslutas med att eleverna får skriva en reflektion i boken till nästa läsare – Pass it forward.

Att delta är helt kostnadsfritt och Raoul Wallenberg Academy hanterar frakt till och från er skola. 

Bokpaketet består av: 

  • 33 st exemplar av boken Natten 
  • 33 st reflektionsetiketter 
  • 1 lärarhandledning 
  • 1 PowerPoint-presentation

Är du intresserad att läsa boken med dina elever skicka ett mail till natten@rwa.se