Vinnare på besök!

Idag kom vårens vinnare på besök!

Under våren hade vi vår tävling ”Vilka mänskliga rättigheter verkade Raoul Wallenberg för?” Idag är eleverna som går kursen Historia 2a på Hedbergska-Sundsvalls gymnasium, i Stockholm för att ta del av sin vinst!

– Vill vi ge möjlighet för eleverna att väcka sitt eget engagemang för mänskliga rättigheter och använder då filmen Hitta din inre Raoul. Syftet är att vi vill skapa en känsla av att förändring är möjlig, säger läraren Julia Appelblad

Under sitt besök i Stockholm kommer eleverna tillsammans med sina lärare att bland annat ta del av den digitala utställningen Pieces, där deltagarna går i Raoul Wallenbergs fotspår genom centrala Stockholm. Genom AR-upplevelser får eleverna närmare kontakt med och förståelse för vem Raoul Wallenberg är.

– Vi är väldigt glada över att få komma till er och besöka Raoul Wallenberg Academy. Detta är en unik händelse för oss eftersom vi tidigare inte haft möjligheten att resa utanför Sundsvall tillsammans med elever. När vi berättade för eleverna blev även de glada, säger Julia.

Vidare ska de även få fördjupa sig i Raoul Wallenbergs historia då Cecilia Åhlberg, släkting till Raoul Wallenberg, ska berätta mer om Raoul Wallenberg, hans liv, gärning och samt hur han är en förebild för många runtom i världen.

– Under pågående moment i historia 2a jobbar vi med Sveriges roll under Andra världskriget, där vi använt Raoul Wallenberg som ett positivt exempel, säger Julia Appelblad.

Vill du boka in en rundvandring med din klass? Kontakta Marieme på marieme.ndaye@rwa.se! Du kan även ladda ner appen Raoul Wallenberg Center på App Store/Google Play och gå utställningen när det passar dig bäst.