Hej Zeliha Dagli, nominerad till Raoul Wallenbergpriset!

Det här priset delas ut i Raoul Wallenbergs anda. Vad innebär det för dig? Zeliha DagliRaoul Wallenbergs anda innebär för mig samvete och medmänsklighet och respekt för livet respekt för människors lika värde,  utan att tänka på sig själv. Jag tycker att  hans anda skonade och respekterade en av mest värdefulla rättighet som rätten att leva. För mig betyder att han hade stort hjärta och empati för livet. För mig ovärderligt otroligt fin utmaning!

Berätta om din verksamhet/handling, hur gör du skillnad?Jag utgår från mig, när jag träffar en hjälpsökande människa tittar inte vem han eller hon  är, frågor bara att hur kan jag hjälpa till. I mitt drygt 60 åldriga liv fylld av hårda prövningar och tragedier men jag har aldrig gett upp! Jag intalade för mig själv att utanför mig ett annat värld finns det bara tidsfråga att nå dit! genom att tänka om mina omgivningen och hantera frågor med  empati. Jag är en folkrörelse människa enkel och naturligt sätt försöker hantera mina kontakter. Om en människa lite bakdragen eller ängslig tvekar inte fråga eller ringa och säga hur han och hon  mår.  Jag kan knacka dörrar om det behövs. jag försöker göra vad jag kan efter min förmåga utan att överdriva.

Jag har startat och driver många organisationer, Kvinnor för fred, kvinnor mot rasism, förortsfeminisim, jag är en aktivist som aldrig kommer sluta kämpa.

Berätta om ett medmänskligt föredöme som har betytt mycket för digRosa Park betydde mycket för mig. Hon vågade ta emot all hat och hot ändå satte sig i vita männens buss  Hon är en av mina föredöme. När jag jobbade så aktivt i Järvafältet  ignorerades jag i tysthet i olika platser i områden. Då kände jag mig som  en Rosa Park i en förortbuss. Det förstärkte min viljan att  kämpa för kvinnor att de ska ta plats i överallt, så startade vi cafe sittningar i förorter.

Hur skulle du vilja använda prissumman för att fortsätta arbetet mot intolerans? Jag tänkte inte priset vad jag skulle göra jag känner mig redan vunnit högsta priset:-) kanske göra en dokumentär film eller skriva bok om förortsfeminism säkert blir det en satsning för nuvarande mina aktiviteter.