Tips på nyårsutmaningar!

Matcha dina värderingar med passande nyårsutmaningar

Vi är inne på de sista dagarna av 2017 vilket för många innebär lite extra tid för reflektion och eftertanke. Vad har hänt under året? Vad har gått riktigt bra som du vill fira? Vilka lärdomar har du fått? Vilka utmaningar har du tagit dig an?

När nyårsnatten närmar sig kan det också vara dags att börja klura på nyårslöften. För många kan löften fungera som inspiration och energi för att förändra och förbättra sin livssituation, men kan likväl vara mycket ångestladdad och förknippat med misslyckande. Vi vill ändå slå ett slag för nyårsutmaningar. Ett tips är att formulera personliga utmaningar grundat på dina personliga värderingar, för att du ska känna meningsfullhet.

Nedan följer exempel på olika personliga värderingar – kopplade till exempel på nyårsutmaningar för att bidra till en medmänskligare värld!

Gemenskap – Bjud in någon du tror känner sig utanför eller är ensam till en tillställning du ska gå på.

Empati – Anmäl dig som volontär för en verksamhet du tror på. Tips är att söka volontärplatser via Volontärbyrån. 

Samarbete – Bjud in folk till en workshop för att tillsammans försöka lösa ett samhällsproblem. Vad är det första steget ni tillsammans kan ta för att skapa förändring?

Jämlikhet – Ta initiativ som gör att ditt barn får möta många olika människor, inte bara dem som bor i er närhet.

Meningsfullhet – Donera pengar till något du tror på istället för att köpa en present nästa gång någon fyller år. Ge bort ett fint gåvobevis och ett brev till hen som fyller år.

Mer tips på medmänskliga handlingar hittar du här.

GOTT NYTT MEDMÄNSKLIGT ÅR!

Foto av Nikhita Singhal via Unsplash