Här kan du träffa Raoul Wallenberg Academy under Almedalsveckan

Bild på fyra megafoner och texten Raoul Wallenberg Academy i AlmedalenVi kommer till Almedalsveckan 2017! Vill ni ha en röst om:

  • civilkurage och empati (vad betyder det idag? hur kan vi träna det?)
  • Raoul Wallenberg som förebild för unga
  • utbildning i mänskliga rättigheter, värdebaserat ledarskap, självledarskap
  • ungas entreprenörskap
  • socialt entreprenörskap
  • ungas värderingar utifrån resultatet i Sverigestudien där vi varit med och kartlagt ungas värderingar (första gången det undersöks i Sverigestudien)

…så är vi tillgängliga för seminarier/paneldiskussioner med mera.

Här finns vi i Almedalen i år:
Kan empati motverka hat och rasism på nätet? Vi anordnar en paneldiskussion tillsammans med Teskedsorden för att diskutera det. Medverkande: Helena Dal, Statens medieråd, Olle Zackrison, Ekot på Sveriges Radio, Sofie Ewerlöf, Prinsparets stiftelse, Sarah Delshad, journalist, Ida Östensson, Make Equal samt Alexandra Fargo, ung ambassadör Fryshuset och Danny Lam, via Make Equal. Här är mer information om paneldiskussionen.

Andras seminarier där vi medverkar:
Hur påverkar våra värderingar vår upplevelse av omvärlden och hur skiljer sig ungas upplevelse från vuxnas? Vi kommer att diskutera värderingar och ledarskap med Preera, SKL, Volvo, Fryshuset och Gullers Grupp i ett samtal kring Sverigestudien. För första gången har Sverigestudien undersökt ungas värderingar och detta har gjorts med hjälp av Raoul Wallenberg Academy. Läs mer här.

Hur kan man skapa delaktighet för att göra skillnad? Vi kommer att diskutera ungas värderingar, att göra skillnad och vara delaktig i ett seminarium om långsiktig hållbar förändring. Läs mer om det här.

Hur kan nordisk filantropi få bättre förutsättningar att främja samhällsutveckling? Om att göra skillnad genom filantropi, ur ett nordiskt perspektiv. Läs mer om det här.

Hur kan Nobelpriset sporra dagens unga till stordåd? Om hur vi kan trygga framtida kompetens. Läs mer om det här.