Natten

Elie Wiesels bok Natten är ett gripande vittnesmål från den fruktansvärda vardagen i ett koncentrationsläger och en klassiker som redan sålt mer än 10 miljoner exemplar. Raoul Wallenberg Academy har tagit fram skolmaterial till Natten med syfte att öka ungas kunskap om Förintelsen. 

Materialet består av en lärarhandledning till den fysiska boken samt en lärarhandledning till ljudboken med tillhörande ljudklipp. Syftet är att öka ungas kunskap om Förintelsen, men även få unga att leva sig in i skildringen för att på så sätt få en ökad förståelse för kriget och dess fasor. Genom arbetet med klippen får även eleverna möjlighet att reflektera över allmänmänskliga frågor. I handledningen finns därför flera uppgifter som öppnar upp för reflektion och ställningstagande. 

Är du intresserad av ett bokpaket? 
Kontakta: info@rwa.se 

Lärarhandledningarna är utvecklat för hågkomst av Förintelsen och riktar sig till gymnasieskolan. Handledningar och ljudklippen från ljudboken är kostnadsfria. För att ta del av ljudklippen som övningarna utgår ifrån behöver du som lärare, eller be dina elever, ladda ned appen Story Keepers där de finns under fliken Natten. Du hittar appen på appstore eller google play.

Mer material till appen Story Keepers finns här. 

Ladda ner materialet till Natten här

Fyll i formuläret så kommer du till lärarhandledningarna