Mattias och Kuben

 

BERÄTTA LITE OM DIG SJÄLV OCH VAD DU GÖR PÅ RAOUL WALLENBERG ACADEMY?

Jag föddes för lite mer än 30 år sedan i Göteborg, och har bott i Stockholm lite för länge enligt den del av familjen som bor kvar på västkusten. På Raoul Wallenberg Academy är jag projektledare för Kubprogrammet.

 

 VAD BETYDER VÄRDERINGEN NYFIKENHET FÖR DIG?

Att alltid vilja veta vad som finns på andra sidan kullen är en stark drivkraft hos mig. Som liten brukade jag sluta med saker så fort jag lärde mig hur de fungerade för att kasta mig över något nytt. Resultatet är att jag är ganska hyfsad på frågesport – men helt glömt av hur man spelar trumpet. 

 

VAD TYCKER DUD ÄR ROLIGAST MED ATT PROJEKTLEDA KUBPROGRAMMET?

Jag gillar människor, så det är väldigt roligt att vara i kontakt med så många dagligen. Ytterligare ett stort plus är att få ta del av, och förvalta, alla nya idéer och lösningar som skapas varje år.

 

VAD TYCKER DU ÄR SVÅRAST?

 Acceptans av att det finns människor där ute i världen som verkligen tycker om koriander. 

 

VAD GER DIG ENERGI?

 Det som ger allra mest energi är att ta del av elevernas arbeten och engagemang. Det gör att kuberna är så mycket mer än bara en stor, svart låda. 

 

 VAD HAR DU FÖR VISION KRING DITT ARBETE?

 Att arbetet med kuben ska vara en än starkare symbol för medmänsklighet – och att hela programmet ska drivas av unga i föreningsform.

 

 VEM ÄR DIN FÖREBILD OCH VARFÖR?

Jag har ingen speciell förebild utan inspireras av de flesta personer med en fin kombination av hjärta och hjärna som korsar min väg på ett eller annat sätt. 

 

VILKET MEDSKICK HAR DU TILL UNGA INDAG?

Var nyfiken! Om du hittar ett svar på en fråga så finns det åtminstone ett svar till någon annanstans.