Ljusmanifestation för Raoul Wallenberg Academy

Tänd ett ljus för Raoul Wallenberg

På årsdagen av Raoul Wallenbergs försvinnande 17 januari håller Raoul Wallenberg Academy en ljusmanifestation kl 16.30 på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. Barbro Westerholm och Anna Urombi, generalsekreterare Raoul Wallenberg Academy, håller tal. Demekech står för musikunderhållningen.

Den 17 januari 1945 var dagen då Raoul Wallenberg senast sågs i livet innan han greps av sovjetiska myndigheter och fängslades. Hans öde därefter är fortfarande okänt. På årsdagen för Raoul Wallenbergs försvinnande, tisdag 17 januari 2023 tänder vi ljus för att hedra och bevara minnet av Raoul Wallenberg.

Raoul Wallenberg agerade med handlingskraft, civilkurage och medmänsklighet när han räddade tiotusentals judar. Att agera mot orättvisor är lika viktigt då, som nu, som alltid – låt oss tillsammans visa detta genom att samlas och tända ett ljus!

Ljusmanifestation till minne av Raoul Wallenberg

Plats: Raoul Wallenbergs torg, Stockholm

Tid: 16.30 17 januari 2023

Program:

16.30 Inledningstal – Anna Urombi, Generalsekreterare Raoul Wallenberg Academy
16.35 Tal – Barbro Westerholm, fd riksdagsledamot
16.40 Musikframträdande – Demekech

Tänd ett ljus digitalt

Kan du inte vara med på plats? Var med och uppmärksamma dagen genom att tända ett ljus digitalt.

Läs mer här: https://raoulwallenberg.se/tandettljus/

Raoul Wallenbergs gärning är unik.

Raoul Wallenberg är en av Sveriges största hjältar i modern tid och hans gärning i Budapest under andra världskriget är unik. Genom att agera med civilkurage och medmänsklighet räddade han tiotusentals judar undan Förintelsen. Som svensk diplomat gjorde han skillnad genom att utfärda skyddspass och etablera så kallade svenskhus där ungerska judar kunde söka tillflykt på neutral mark.

Raoul Wallenberg agerade mot orättvisor och tog ställning för alla människors lika värde. Raoul Wallenberg Academy arbetar för att unga ser sig själva som ledare och agera med civilkurage för ett medmänskligt samhälle. Att agera är lika viktigt då som nu som alltid.