DET VIKTIGASTE ÄR KÄRLEK

DET VIKTIGASTE ÄR KÄRLEK

Sist men inte minst så var det då min tur att checka in på bloggen här! Mitt namn är Elin och är liksom alla andra en av vinnarna av Ungt Kurage 2016. Med detta inlägg tror jag att jag kommer att skriva för de andra deltagarnas intryck och känslor som resan gav lika mycket som mina egna.

Med utgångspunkten från resans allra första möte där vi i samband med lunch pratade om våra förväntningar på resan, så måste jag säga att alla uppfylldes till minsta detalj! Vi har lärt oss så mycket om Raoul, Budapest och dess historia och till och med om oss själva. Det har verkligen känts som att jag fått komma denna hjälte ännu närmre, tack vare de platser vi besökt där också han befunnit sig en gång i tiden. Verkligheten blev helt plötsligt enormt påtaglig.

Alla dessa upplevelser som förde oss och Raoul närmre har såklart varit tunga men samtidigt fylls man med sådan enorm kärlek av hans minne och handlingar. Jag tror att detta har gett mig och resten av gänget ännu mer vilja och mod till att vara en del av förändring och stå upp mot alla felaktigheter.

positionering

Det som gett mig så mycket som person är varje möte med nya fantastiska människor. Framför allt hela gänget som bestått av så mycket kärlek att man knappt kunnat tro det, men också de ungdomar vi träffat. Inte heller får jag glömma att nämna de otroligt rara och roliga människorna vi träffade under middagen på den Svenska ambassaden. Det har varit så givande och intressant att få sitta och prata med dessa ungdomar och vuxna om allt från till exempel politiken i våra olika länder till att prata om våra liv. För mig har det stärkt mig så mycket att varje dag få träffa nya människor, diskutera och öppna upp sig om så viktiga saker. Tack vare det så har jag även kommit mig själv lite närmre.

Vi i Ungt Kurage 2016 har även som grupp vuxit och delat med oss av vilka vi är för varandra vilket har varit så fint att se. Att på så få dagar tillsammans lära känna varandra och våga visa en äkta sida gentemot varandra. Ren kärlek och respekt!

cafeet

Det absolut viktigaste som jag tagit med från denna resa är all denna överflödiga kärlek som finns i världen. Det är så svårt att glömma bort att den existerar eftersom att hatet tar så mycket plats i dagens samhälle. Vi ser ett främlingsfientligt parti växa fram i Sverige och just därför ska vi lyfta fram all kärlek som finns och låta den tysta hatet. Denna resa med dessa underbart fina människor har gjort att jag vågar hoppas på att det är möjligt.

Nu tackar jag för mig och alla de andra!

Ps vill du söka till Ungt Kurage 2017 klicka här!