ÄNTLIGEN I BUDAPEST!

ÄNTLIGEN I BUDAPEST!

Jag heter Arvid, jag är en av de fem pristagare som fick ta emot priset ”Ungt kurage” och nu är vi äntligen i Budapest!

En resa där vi ska följa Raoul Wallenbergs fotspår och lära oss mer om honom och oss själva. Väl framme i Budapest var det dags för första gruppselfien, i en minst sagt överfull taxi med sex passagerare och allt vårt bagage. Självklart kunde vi inte låta bli att ta ett kort med vår förtjusande chaufför.

taxi

Efter att vi installerade vi oss snabbt på hotellet begav vi oss till en trevlig restaurang för lunch och genomgång av den fullspäckade veckan men också tid för oss i Ungt Kurage att lära känna varandra. På eftermiddagen gick vi vidare för att träffa några ungdomar härifrån Budapest som själva deltagit i en kunskapstävling om andra världskriget och Raoul Wallenberg och vunnit en resa till Stockholm. Vi satt på ett fik i säkert 3 timmar och diskuterade allt från den svenska skolan till det Ungerska främlingsfientliga partiet jobbik. Detta var otroligt givande och särskilt intressant att få se frågorna ur ett Ungerskt perspektiv.

cafeetEfter lärorika samtal avslutade tre av oss kvällen genom att ta en promenad tillbaka till hotellet efter att ha ätit middag. Det gick inte att missa den vackra arkitekturen som vi stött på och som finns utbredd i staden. Här är en bild på den magnifika parlamentsbyggnaden här i Budapest!

parlamentet

Ser verkligen fram emot de kommande dagarna med att besöka House of Terror och andra monument för att lära mig mer om hur den Ungerska historien har sett ut och vilka hjältedåd som Raoul gjorde!

Ps vill du söka till Ungt Kurage 2017 klicka här!