Anna Urombi är utsedd till ny generalsekreterare för Raoul Wallenberg Academy.

Hon är en prisbelönad företagsledare, och kommer närmast från Axfoundations intergrationsinitiativ Yrkesdörren där hon arbetat med partnerskap. Nu kommer Anna Urombi att leda Raoul Wallenberg Academy och fortsätta det viktiga arbetet med att utbilda unga i mänskliga rättigheter och att agera med civilkurage i Raoul Wallenbergs anda för ett medmänskligt samhälle.

– Det är en otrolig ära för mig att börja jobba tillsammans med det starka teamet och den namnkunniga styrelsen. Jag ser det också som en ära att jobba mot en så viktig grupp, våra unga, och driva så viktiga frågor kring civilkurage, antisemitism och rasism. Och inte minst att föra Raoul Wallenbergs viktiga arv vidare, säger Anna Urombi, Generalsekreterare Raoul Wallenberg Academy.

Anna Urombi har en gedigen bakgrund inom ideell sektor och har arbetat med bland annat medinterkulturell dialog på FN i New York och somanalytiker på Ramböll innan hon grundade Addtruly, ett digitalt CSR-verktyg, 2014. 2018 blev hon utsedd till årets kvinnliga grundare av Di Digital. Den senaste meriten kommer från Yrkesdörren där hon arbetat med partnerskap.

– Vi är glada att välkomna Anna Urombi till Raoul Wallenberg Academy. Med sin bakgrund som entreprenör och arbete med frågor som ligger nära Raoul Wallenberg Academys uppdrag kommer Anna in med perspektiv och erfarenheter som kan leda organisationens arbete framåt. Jag och styrelsen ser fram emot att tillsammans med Anna och medarbetarna fortsätta stärka Raoul Wallenberg Academys roll som en tydlig röst i arbetet för ett mer medmänskligt samhälle där Raouls arv förs vidare genom alla de unga som agerar i hans anda med civilkurage, säger Cecilia Nordström, ordförande Raoul Wallenberg Academy.

Anna Urombi tillträder tjänsten 22 augusti 2022.