5 frågor till Albin Blomster, vinnare av Ungt Kurage 2017

Albin-ram-2Hej Albin!

Vad betyder civilkurage för dig?
För mig så betyder civilkurage, att stå upp för minoriteter och att få deras röst hörd, rättigheter införda och att få de uppmärksammade för att kunna hjälpa dem.

Berätta hur du gjort skillnad.
Jag har gjort skillnad genom att ha blivit vän med de ensamkommande, hjälpt dem att få se de goda i livet istället för det onda som i Afghanistan. jag har hjälpt dem att ha kul i Sverige genom att arrangera sportevenemang, startat en extra social klass där de kan socialisera sig men framförallt få hjälp i skolan, deltat i manifestationer i Sverige  

Berätta om ett medmänskligt föredöme som har betytt mycket för dig.
En förebild som jag ser upp till mycket är min Mormor hon har varit en otroligt grym mormor genom hela mitt liv och fortfarande är då hon har varit snäll mot mig. hon är också en otrolig ledare då hon får allting gjort oavsett vad som krävs. hon är alltså en perfekt mormor omtänksam men också en bra ledare som man kan ta efter, som Raoul Wallenberg.

Ungt Kurage delas ut i Raoul Wallenbergs anda, vad känner du till om honom?
Det jag känner till om Raoul Wallenberg var att han var en svensk som under andra världskriget i Ungern räddade flera tusental människor genom att ge dem ett svensk pass som gjorde så att de människorna slapp de dödliga koncentrationsläger som fanns. sorgligt nog efter andra världskriget slut klev han in i en bil och försvann man antar att ryssarna tog han och satte han i fängelse där han dog utan att någon vet om han dog eller inte (dock så finns det uppgifter om hans död men det är inte solklara).

Vad i hans gärning tror du kan inspirera unga?
Han inspirerar unga att göra samma sak som han gjorde, att kämpa för det goda då många vet säkerligen att hans handlingar var rätt och om många får veta vad han har gjort tar ungdomar efter och försöker göra liknade saker. de tar efter hans gärningar och försöker göra liknade som att socialisera sig med exempelvis invandrare som ensamkommande eller invandrarfamiljer.