Ljus för Raoul - 17 januari - Raoul Wallenberg Academy

Den 17 januari anordnar vi ljusmanifestationen “Ljus för Raoul”. En minnesceremoni som äger rum för att uppmärksamma det datum då Raoul Wallenberg senast sågs i frihet, innan han greps av sovjetiska myndigheter och fängslades. Hans öde därefter är fortfarande okänt. Vi på Raoul Wallenberg Academy tycker dock att det är viktigt att hans handlingar dessförinnan, när Raoul räddade livet på tusentals människor under andra världskriget, aldrig får glömmas och att hans gärningar lever vidare i form av uppmärksammandet av andra människors goda gärningar i samhället idag.

Det Raoul Wallenberg kämpade emot är inte historia. Vi hör eko i vår tid och i Sverige ser vi en skrämmande utveckling där nazister tar plats på våra demokratiska arenor. Det har under året som har gått varit val i Sverige och under flertalet tillfällen under valrörelsen kunde vi se exempel på hur vår demokrati är hotad. Vi behöver därför mer än någonsin agera i Raoul Wallenbergs anda med medmänsklighet och civilkurage.

Vi på Raoul Wallenberg Academy skulle därför vara väldigt glada om du, tillsammans med oss, önskade vara med och uppmärksamma den 17 januari. På så vis är  du med i kampen för ett varmare och mer medmänskligt samhälle mitt i dessa kalla vintertider.

Här nedan kommer samtliga arrangemang att publiceras i den Sverigekarta som finns, i formen av ett ljus- ett ljus för Raoul. Vill du också vara med och anordna en ljuständning, fyll då i formuläret här. 

Vad händer den 17 januari?

Lägg till din aktivitet på kartan - skicka en förfrågan