LJUS FÖR RAOUL

I år är det 75 år sedan Raoul Wallenberg senast sågs i frihet. Han hade då räddat livet på tiotusentals människor undan Förintelsen. Raoul togs ifrån oss när han greps av sovjetiska myndigheter, men hans gärning lever för alltid. Med sina förmågor och osjälviskhet gav han liv till generationer. När vi nu återigen står inför ett vägskäl mellan att tro på civilkurage och tolerans, eller på främlingsfientlighet och extremism, är hans arv viktigare än någonsin. Var med och stå upp för medmänsklighet. 

EN HYLLNING AV RAOUL WALLENBERGS MINNE

Ljus för Raoul hålls den 17 januari då vi hyllar minnet av Raoul Wallenberg. Genom en ljusmanifestation vill vi visa hur empati kan flytta berg, och hur vi kan välja att påverka samhället i en positiv riktning. Vi tror inte att hat och polarisering kan övervinnas med mer hat. I stället vill vi svara med värme. Vi kan alla agera – med hopp, medmänskligt ledarskap, värnandet om mänskliga rättigheter och civilkurage. Tillsammans kan vi fortsätta fylla världen med medmänsklighet.

TÄND ETT LJUS

Vi på Raoul Wallenberg Academy skulle därför vara väldigt glada om du, tillsammans med oss, önskade vara med och uppmärksamma den 17 januari. På så vis är du med i kampen för ett varmare och mer medmänskligt samhälle mitt i dessa kalla vintertider. Kom och tänd ett ljus för medmänsklighet på Raoul Wallenbergs torg fredag den 17 januari kl 16:00-16:30. Utrikesminister Ann Linde talar och musikframträdande görs av Siri Turesson Blackman, Erika Greene, Simon Benavente.

Är en inte i Stockholm så går det bra att tända ett ljus för medmänsklighet där en är och dela på sociala medier under #ljusförraoul.

UPPMÄRKSAMMA 17 JANUARI I SOCIALA MEDIER SÅ HÄR

Förslag på text för sociala medier: Idag vill jag uppmärksamma att det är 75 år sedan som Raoul Wallenberg senast sågs i frihet. Därefter tillfångatogs han och vi vet inte vad som hände honom. Varje år uppmärksammas den 17 januari för att hedra minnet av Raoul Wallenberg och hans gärningar. Jag tänder därför ett ljus för Raoul och för medmänsklighet idag. #LjusförRaoul 1. Tänd ett ljus, ta ett kort på ljuset och använd vårt förslag på text eller skriv din egna text. 2. Ladda ner våra bilder och lägg upp i dina sociala medier-kanaler med samma text som ovan eller din egna text samt #LjusförRaoul.

LADDA NER BILDEN HÄR. (klicka på länken och i nytt fönster ska du högerklicka om du har mus, utan mus håller du ner Control-tangenten medan du klickar. Välj ”spara bild som”.)

Ljus för Raoul Wallenberg

LADDA NER BILDEN HÄR.(klicka på länken och i nytt fönster ska du högerklicka om du har mus, utan mus håller du ner Control-tangenten medan du klickar. Välj ”spara bild som”.)