CHANGEMAKER CAMP (tidigare det goda ledarskapet)

För dig mellan 16-21 år som brinner för att skapa en bättre värld.

CHANGEMAKER CAMP – EN MÖTESPLATS FÖR DIG SOM VILL HA STÖD OCH INSPIRATION ATT AGERA FÖR DET SOM DU BRINNER FÖR!

– Utforska ditt ledarskap, lär känna nya kreativa människor, hitta ditt brinn och få verktyg som hjälper dig att förändra världen

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka arrangerar i samarbete med Mgruppen årligen Changemaker camp – ett program för dig som vill ha konkreta verktyg och inspiration att hitta det du brinner för, testa på att göra skillnad i praktiken och lära dig leda andra. Changemaker camp är öppet för dig som nyligen flyttat till Sverige och är trygg med språket, och för dig som är uppvuxen här.

Programmet består av 4 obligatoriska delar uppdelat på totalt 9 dagar. Vi inleder del 1 med en förträff den 31 maj (eftermiddag). Del 2 (4 dagar under sommarlovet) fokuserar vi att utforska vårt självledarskap – hur du leder dig själv, och hur du kan skapa förändring i samhället. Del 3 (3 dagar under höstlovet) får du träna på ledarskap och hur du kan stötta andra unga i din närhet att utveckla sina idéer. Del 4 är en avslutande dag i Stockholm.

Datum 2018: Del 1: 31 maj, del 2: 7-10 augusti, del 3: 29-31 oktober och del 4: 26/1 2019.

ANSÖK TILL CHANGEMAKER CAMP 2018 HÄR!

Changemaker camp är helt kostnadsfritt i motprestation att en närvarar under samtliga träffar. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra, utveckla sitt ledarskap och vilja möta nya människor!
Har du frågor? Kontakta Johanna Westien, projektledare.

ASHOKA

I samarbete med 

Arvsfonden

Stöd av

”Under programmet fick jag konkreta verktyg för att realisera en samhällsförändrande idé. Det var en väldigt givande utvecklingsresa som gjordes tillsammans med inspirerande och kreativa människor.”

Fanny Åberg, deltagare 2016, som startat initiativet ”Tjejer med AD(H)D”.

“När jag deltog i programmet fick jag ett nytt nätverk. Man får verkligen nya idéer när man träffar andra människor som har olika bakgrund.”

Bismillah Zahedi, deltagare 2016.

DET HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE ATT
FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinaviens guide till dig som vill verka som social entreprenör. 

Denna guide vänder sig till dig som har en samhällsförändrande idé du vill arbeta vidare med. Den tar upp de viktigaste metoderna och verktygen som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Vår dröm är att socialt entreprenörskap ska bli ett lika allmängiltigt yrke som att bli läkare, bibliotikarie eller hantverkare. Vi vill att alla som har en idé på hur samhället kan bli bättre ska kunna få det stöd som behövs. Vi hoppas att guiden kan vara ett litet steg på vägen.

Ladda ner guiden här!

Ladda ner övningarna från guiden här!

5 RÅD TILL MAKTHAVARE ATT FRÄMJA CHANGEMAKING I SKOLAN

Hur kan skolan träna unga i civilkurage? Hur kultiverar skolan empati? Hur kan skolan tillvarata unga kreativitet? Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinavien bjöd in unga changemakers och förebilder i Almedalen för att samla konkreta idéer på hur skolan kan vara en del av att skapa fler unga samhällsförändrare!

Enligt Andreas Schleicher, ansvarig för OECD:s Pisa-tester måste skolan handla mer om värden som tolerans, empati, långsiktighet, ledarskap och nyfikenhet. Det viktigaste idag är att ge unga människor en inre kompass att navigera efter i en värld som blir alltmer osäker och svårtydbar.

För att kunna leva ett bra liv handlar det inte längre om att ”bara” vara bra på att räkna, skriva och läsa. Det handlar minst lika mycket om din personlighet, ditt sätt att agera i en grupp av människor och ta dig an utmaningar och möjligheter som dyker upp längst vägen. Vi är övertygade om att varje människa har potential att skapa förändring. Vi tror också det är viktigt att skolan tränar oss i detta.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka tror på en värld där fler kan och vill göra skillnad i samhället och vara changemakers. Frågan återstår ”hur” denna typ av färdigheter övas upp i verkligheten.

Läs ungas 5 råd hur skolan kan främja changemaking här! 

English