BOOTCAMP FÖR SOCIALA ENTREPRENÖRER

För dig mellan 16-21 år som brinner för att skapa en bättre värld.

HAR DU EN SAMHÄLLSFÖRÄNDRANDE IDÉ? VILL DU TRÄFFA ANDRA SOM BRINNER FÖR ATT FÖRÄNDRA VÄRLDEN?

Då ska du söka till Raoul Wallenberg Academy och Ashokas Bootcamp för sociala entreprenörer, ett program för dig som vill verka som social entreprenör. Bootcamp inleds med en grundkurs där du får inspiration, träffa likasinnade och lära dig grunderna för att bli en framgångsrik social entreprenör. Efter grundkursen är det dags att börja agera inom det du brinner för. För att förverkliga din idé krävs både uthållighet, mod och kreativitet. För att behålla motivationen, även när du möter motgångar, är ett peppande nätverk med engagerade människor till stor hjälp. Därför deltar du på regelbundna nätverksträffar där du tillsammans med andra unga samhällsförändrare och en mentor gemensamt utvecklar ert sociala entreprenörskap! Du får även en guide där vi har samlat våra bästa råd och verktyg som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Tveka inte att söka till ett av våra Bootcamps för sociala entreprenörer. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra! Bootcamp är kostnadsfritt.

Vill du ansöka till Bootcamp för sociala entreprenörer? Vi tar löpande emot intresseanmälningar för Bootcamp som äger under 2017. Använd formuläret nedan och beskriv kort vad du vill förändra och på vilket sätt. Datum och mer information kommer inom kort.

Vår guide för dig som vill verka som social entreprenör finner du nedan!

Har du frågor? Kontakta Johanna Westien, projektledare.

ASHOKA

I samarbete med 

Arvsfonden

Stöd av

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0

LINKÖPING: UTBILDNING I SJÄLVLEDARSKAP SOM SKAPAR SKILLNAD OCH BOOTCAMP FÖR SOCIALA ENTREPRENÖRER!

Som en del av LiU Innovation och Science Park Mjärdevis satsning på socialt entreprenörskap erbjuder Raoul Wallenberg Academy under 2017 en utbildning i Självledarskap som Skapar Skillnad och Bootcamp för sociala entreprenörer för dig som är student på Linköpings universitet och har en samhällsförändrande idé som du vill förverkliga! 

För att skapa förutsättningar för ett hållbart och långsiktigt entreprenörskap och engagemang så erbjuder vi även en Train-the-student utbildning där studenter själva får kunskap och verktyg att återkommande hålla kurserna för andra studenter! Utbildningen består av tre moment, anmälan är bindande till samtliga moment.

Läs mer om satsningen och utbildningen här.

Anmäl dig till utbildningen här!

DET HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE ATT
FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinaviens guide till dig som vill verka som social entreprenör. 

Denna guide vänder sig till dig som har en samhällsförändrande idé du vill arbeta vidare med. Den tar upp de viktigaste metoderna och verktygen som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Vår dröm är att socialt entreprenörskap ska bli ett lika allmängiltigt yrke som att bli läkare, bibliotikarie eller hantverkare. Vi vill att alla som har en idé på hur samhället kan bli bättre ska kunna få det stöd som behövs. Vi hoppas att guiden kan vara ett litet steg på vägen.

Ladda ner guiden här!

Ladda ner övningarna från guiden här!

5 RÅD TILL MAKTHAVARE ATT FRÄMJA CHANGEMAKING I SKOLAN

Hur kan skolan träna unga i civilkurage? Hur kultiverar skolan empati? Hur kan skolan tillvarata unga kreativitet? Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinavien bjöd in unga changemakers och förebilder i Almedalen för att samla konkreta idéer på hur skolan kan vara en del av att skapa fler unga samhällsförändrare!

Enligt Andreas Schleicher, ansvarig för OECD:s Pisa-tester måste skolan handla mer om värden som tolerans, empati, långsiktighet, ledarskap och nyfikenhet. Det viktigaste idag är att ge unga människor en inre kompass att navigera efter i en värld som blir alltmer osäker och svårtydbar.

För att kunna leva ett bra liv handlar det inte längre om att ”bara” vara bra på att räkna, skriva och läsa. Det handlar minst lika mycket om din personlighet, ditt sätt att agera i en grupp av människor och ta dig an utmaningar och möjligheter som dyker upp längst vägen. Vi är övertygade om att varje människa har potential att skapa förändring. Vi tror också det är viktigt att skolan tränar oss i detta.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka tror på en värld där fler kan och vill göra skillnad i samhället och vara changemakers. Frågan återstår ”hur” denna typ av färdigheter övas upp i verkligheten.

Läs ungas 5 råd hur skolan kan främja changemaking här! 

ANSÖK TILL BOOTCAMP 2017

Här kan du lämna en intresseanmälan för att delta på Bootcamp med din idé! Datum och mer information kommer inom kort. Vid frågor, hör av dig till johanna.westien@rwa.se.

Svara på följande frågor med cirka tre meningar:

  • Från 09.00 - 17.00
  • Härmed förbinder jag mig att delta i Bootcamp för sociala entreprenörer: heldagskurs samt efterföljande nätverksträffar.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

English