BOOTCAMP FÖR SOCIALA ENTREPRENÖRER

För dig mellan 16-21 år som brinner för att skapa en bättre värld.

CHANGEMAKER CAMP – EN MÖTESPLATS FÖR DIG SOM VILL HA STÖD OCH INSPIRATION ATT AGERA FÖR DET SOM DU BRINNER FÖR!

– Utforska ditt ledarskap, lär känna nya kreativa människor och få verktyg att förverkliga en idé som kan göra världen lite bättre.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka arrangerar tillsammans årligen Changemaker camp – ett program för dig som vill ha verktyg och inspiration att förbättra det som du tycker behöver förändras i samhället och få ett större nätverk av engagerade personer som stöttar dig att gå från idé till handling. Under programmet får du testa på att göra skillnad i praktiken, lära dig mer om socialt entreprenörskap och utveckla ditt personliga ledarskap. Changemaker camp är öppet för dig som nyligen flyttat till Sverige och för dig som är uppvuxen här.

Efter Changemaker camp är det dags att börja agera inom det du brinner för! För att förverkliga en idé eller driva ett projekt krävs både uthållighet, mod och kreativitet. För att behålla motivationen, även när du möter motgångar, är ett peppande nätverk till stor hjälp. Därför deltar du under hösten på månadscoachning där du tillsammans med andra unga changemakers gemensamt utvecklar ert sociala entreprenörskap och får möta spännande inspiratörer! Du får dessutom en mentor som stöttar dig under resan med din idé och en guide där vi har samlat våra bästa råd och verktyg som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Changemaker camp är helt kostnadsfritt i motprestation att man närvarar under alla träffar. Inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra och vilja möta nya människor!

Nästa program hålls 2018. Datum och mer information publiceras inom kort.

LÄMNA DIN INTRESSEANMÄLAN TILL CHANGEMAKER CAMP 2018 HÄR!

Har du frågor? Kontakta Johanna Westien, projektledare.

ASHOKA

I samarbete med 

Arvsfonden

Stöd av

”Under programmet fick jag konkreta verktyg för att realisera en samhällsförändrande idé. Det var en väldigt givande utvecklingsresa som gjordes tillsammans med inspirerande och kreativa människor.”

Fanny Åberg, deltagare 2016, som startat initiativet ”Tjejer med AD(H)D”.

“När jag deltog i programmet fick jag ett nytt nätverk. Man får verkligen nya idéer när man träffar andra människor som har olika bakgrund.”

Bismillah Zahedi, deltagare 2016.

DET HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE ATT
FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinaviens guide till dig som vill verka som social entreprenör. 

Denna guide vänder sig till dig som har en samhällsförändrande idé du vill arbeta vidare med. Den tar upp de viktigaste metoderna och verktygen som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Vår dröm är att socialt entreprenörskap ska bli ett lika allmängiltigt yrke som att bli läkare, bibliotikarie eller hantverkare. Vi vill att alla som har en idé på hur samhället kan bli bättre ska kunna få det stöd som behövs. Vi hoppas att guiden kan vara ett litet steg på vägen.

Ladda ner guiden här!

Ladda ner övningarna från guiden här!

5 RÅD TILL MAKTHAVARE ATT FRÄMJA CHANGEMAKING I SKOLAN

Hur kan skolan träna unga i civilkurage? Hur kultiverar skolan empati? Hur kan skolan tillvarata unga kreativitet? Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinavien bjöd in unga changemakers och förebilder i Almedalen för att samla konkreta idéer på hur skolan kan vara en del av att skapa fler unga samhällsförändrare!

Enligt Andreas Schleicher, ansvarig för OECD:s Pisa-tester måste skolan handla mer om värden som tolerans, empati, långsiktighet, ledarskap och nyfikenhet. Det viktigaste idag är att ge unga människor en inre kompass att navigera efter i en värld som blir alltmer osäker och svårtydbar.

För att kunna leva ett bra liv handlar det inte längre om att ”bara” vara bra på att räkna, skriva och läsa. Det handlar minst lika mycket om din personlighet, ditt sätt att agera i en grupp av människor och ta dig an utmaningar och möjligheter som dyker upp längst vägen. Vi är övertygade om att varje människa har potential att skapa förändring. Vi tror också det är viktigt att skolan tränar oss i detta.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka tror på en värld där fler kan och vill göra skillnad i samhället och vara changemakers. Frågan återstår ”hur” denna typ av färdigheter övas upp i verkligheten.

Läs ungas 5 råd hur skolan kan främja changemaking här! 

English