BOOTCAMP FÖR SOCIALA ENTREPRENÖRER

För dig mellan 16-21 år som brinner för att skapa en bättre värld.

CHANGEMAKER CAMP – EN INSPIRERANDE MÖTESPLATS FÖR DIG SOM VILL FÖRÄNDRA VÄRLDEN!

Utforska ditt ledarskap, möt nya engagerad kompisar och få verktyg att förverkliga en idé som gör världen bättre!

I augusti 2017 startar Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Changemaker camp – ett program för dig som brinner för att förändra världen och möta nya kompisar! Changemaker camp är öppet för dig som nyligen flyttat till Sverige och för dig som är uppvuxen här.

Changemaker camp inleds med ett 4-dagarsläger på Kärsögården på Ekerö utanför Stockholm den 8-11 augusti 2017. Efter lägret är det dags att börja agera inom det du brinner för tillsammans med dina nya vänner!

För att förverkliga din idé krävs både uthållighet, mod och kreativitet. För att behålla motivationen, även när du möter motgångar, är ett peppande nätverk med engagerade människor till stor hjälp. Därför deltar du under hösten på regelbundna nätverksträffar där du tillsammans med andra unga samhällsförändrare från Changemaker camp gemensamt utvecklar ert sociala entreprenörskap och får möta spännande inspiratörer! Du får dessutom en mentor som stöttar dig under resan med din idé och en guide där vi har samlat våra bästa råd och verktyg som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Changemaker camp är helt kostnadsfritt och inga förkunskaper krävs, bara en brinnande lust att förändra och vilja möta nya människor!

LÄMNA DIN ANSÖKAN TILL CHANGEMAKER CAMP HÄR!

Vi bekräftar att vi har mottagit din ansökan inom en vecka. Changemaker camp har ett begränsat antal platser. I juni meddelar vi om du har fått en plats.

Har du frågor? Kontakta Johanna Westien, projektledare.

ASHOKA

I samarbete med 

Arvsfonden

Stöd av

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0
”Under programmet fick jag konkreta verktyg för att realisera en samhällsförändrande idé. Det var en väldigt givande utvecklingsresa som gjordes tillsammans med inspirerande och kreativa människor.”

Fanny Åberg, deltagare 2016.

DET HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE ATT
FÖRÄNDRA VÄRLDEN

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinaviens guide till dig som vill verka som social entreprenör. 

Denna guide vänder sig till dig som har en samhällsförändrande idé du vill arbeta vidare med. Den tar upp de viktigaste metoderna och verktygen som vi av erfarenhet vet att sociala entreprenörer behöver för att lyckas.

Vår dröm är att socialt entreprenörskap ska bli ett lika allmängiltigt yrke som att bli läkare, bibliotikarie eller hantverkare. Vi vill att alla som har en idé på hur samhället kan bli bättre ska kunna få det stöd som behövs. Vi hoppas att guiden kan vara ett litet steg på vägen.

Ladda ner guiden här!

Ladda ner övningarna från guiden här!

5 RÅD TILL MAKTHAVARE ATT FRÄMJA CHANGEMAKING I SKOLAN

Hur kan skolan träna unga i civilkurage? Hur kultiverar skolan empati? Hur kan skolan tillvarata unga kreativitet? Raoul Wallenberg Academy och Ashoka Skandinavien bjöd in unga changemakers och förebilder i Almedalen för att samla konkreta idéer på hur skolan kan vara en del av att skapa fler unga samhällsförändrare!

Enligt Andreas Schleicher, ansvarig för OECD:s Pisa-tester måste skolan handla mer om värden som tolerans, empati, långsiktighet, ledarskap och nyfikenhet. Det viktigaste idag är att ge unga människor en inre kompass att navigera efter i en värld som blir alltmer osäker och svårtydbar.

För att kunna leva ett bra liv handlar det inte längre om att ”bara” vara bra på att räkna, skriva och läsa. Det handlar minst lika mycket om din personlighet, ditt sätt att agera i en grupp av människor och ta dig an utmaningar och möjligheter som dyker upp längst vägen. Vi är övertygade om att varje människa har potential att skapa förändring. Vi tror också det är viktigt att skolan tränar oss i detta.

Raoul Wallenberg Academy och Ashoka tror på en värld där fler kan och vill göra skillnad i samhället och vara changemakers. Frågan återstår ”hur” denna typ av färdigheter övas upp i verkligheten.

Läs ungas 5 råd hur skolan kan främja changemaking här! 

LINKÖPING: UTBILDNING I SJÄLVLEDARSKAP SOM SKAPAR SKILLNAD OCH BOOTCAMP FÖR SOCIALA ENTREPRENÖRER!

Som en del av LiU Innovation och Science Park Mjärdevis satsning på socialt entreprenörskap erbjuder Raoul Wallenberg Academy under 2017 en utbildning i Självledarskap som Skapar Skillnad och Bootcamp för sociala entreprenörer för dig som är student på Linköpings universitet och har en samhällsförändrande idé som du vill förverkliga! 

För att skapa förutsättningar för ett hållbart och långsiktigt entreprenörskap och engagemang så erbjuder vi även en Train-the-student utbildning där studenter själva får kunskap och verktyg att återkommande hålla kurserna för andra studenter! Utbildningen består av tre moment, anmälan är bindande till samtliga moment.

Läs mer om satsningen och utbildningen här.

English