BLI VOLONTÄR

Vill du göra skillnad med oss?

HAR DU TRE TIMMAR ÖVER? FÖR MEDMÄNSKLIGHET OCH CIVILKURAGE!

I samband med Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti – Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet, ställer vi ut utställningen ”Varje människa kan göra skillnad” i Kungsträdgården.

Skolklasser runt om i Sverige har fått varsin kub (3x3x3 meter), där de på olika sätt skapat sin tolkning av en mänsklig rättighet. Vi söker volontärer som hjälper till innan och under utställningen och skapar en minnesvärd dag för ungdomar och lärare från hela Sverige.

När?

30-1 september 2018

Tider?

Utställningen är öppen 11-18. Du kommer att jobba cirka 3-timmarspass.

Vi träffas för ett informationsmöte under augusti för att ge mer information om uppdraget.

Vill du veta mera?

Kontakta Rebecka Steinhoff, rebecka.steinhoff@rwa.se.

ANMÄL DIG HÄR

Här kan du läsa mer om de olika volontäruppdragen.

Visa mer

UPPDRAG 1

Prisutdelning: Under kvällen arrangeras en prisutdelning för att hylla personer och organisationer som agerar i Raoul Wallenbergs anda. Priserna som delas ut är: Raoul Wallenbergpriset, ungdomspriset Ungt Kurage, Årets changemaker och Årets medmänskliga kommun. För att hylla dessa fantastiska förebilder arrangerar vi en stor prisutdelning på Hotel Rival, Stockholm för 500 gäster.

  • Volontäruppdrag – prisutdelningen 27 aug: Var med och hjälp till som volontär denna magiska kväll. Som volontär hjälper du till med att välkomna gäster och bemanna våra mingelstationer som t.ex. fotovägg, försäljningsbord, etc. Den uppgift du blir tilldelad görs alltid i sällskap med en annan volontär samt med personal från Raoul Wallenberg Academy.

UPPDRAG 2

  • Utställning “Varje människa kan göra skillnad”: I samband med Raoul Wallenbergs dag arrangerar vi utställningen Varje människa kan göra skillnad i Kungsträdgården 30 aug – 1 sept. Detta är ett skolprojekt om mänskliga rättigheter och skyldigheter där 30 olika gymnasieskolor deltar från hela Sverige. Under invigningen 30 aug har vi ett scenprogram på stora scen i Kungsträdgården för de deltagande skolorna och 31 aug – 1 sept har vi öppet för allmänheten.

Kvällen avslutas med en konsert för medmänsklighet då stora scenen i Kungsträdgården intas av en kavalkad av musik, dans och spoken word för att hylla medmänsklighet.

  • Volontäruppdrag – invigningen Kubutställningen, Kungsträdgården 30 aug: Var med och hjälp till som volontär under denna fantastiska utställning. Som volontär kan du antingen hjälpa till med att praktiskt ställa i ordning utställningen samt välkomna elever och lärare som deltar i utställningen, eller ställa i ordning scendekorationer för invigningen. Under dagen hjälper du till med mat- och dryckesservering.
  • Volontäruppdrag –  Konsert för ett medmänskligare Sverige, Kungsträdgården 30 aug: Som volontär hjälper du till att praktiskt ställa i ordning scendekoration samt bänkar och dryckesservering (alkoholfritt) till publiken.
  • Volontäruppdrag – Kubutställningen, Kungsträdgården 31 aug – 1 sep: Som volontär hjälper du till med att praktiskt ställa i ordning utställningen samt välkomna allmänheten som besökare till utställningen.

Praktiska detaljer

Som volontär är det ditt uppdrag att representera Raoul Wallenberg Academy. Vi vill därför att du läser om Raoul Wallenberg Academy innan så att du kan förmedla detta utåt. Informationsblad skickas till de som anmäler sig som volontärer.

  • Varje volontärpass är 3h och du som volontär välkomnas och avtackas av en ansvarig från Raoul Wallenberg Academy som går igenom praktiska uppgifter på plats.
  • Som volontär kommer du att få en t-shirt som vi vill att du har på dig under tiden ditt volontäruppdrag pågår. Du kommer även att få lättare förfriskningar i form av en enklare lunch, dryck och frukt eller dylikt.
  • Om det uppkommer situationer som känns jobbiga eller svåra så tveka inte att direkt ta kontakt med medarbetare från Raoul Wallenberg på plats. Har du frågor kan du alltid maila eller ringa oss.
English