PRESS

Välkommen till Raoul Wallenberg Academys pressida.

OM RAOUL WALLENBERG ACADEMY

Raoul Wallenberg Academy grundades 2001. Syftet med akademin är att arbeta i Raoul Wallenbergs anda och inspirera nya generationer att skapa medmänsklig förändring. Varje människa kan göra skillnad!

Här finner du som journalist bland annat kontaktinformation, pressbilder, aktualiteter och grundläggande information om oss. Tveka inte att kontakta martina.hogberg@rwa för vidare information.

Email to someoneTweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Facebook0
RAOUL WALLENBERG ACADEMYS VERKSAMHET

 

Utbildningar
Raoul Wallenberg Academy arbetar sedan flera år framgångsrikt med ledarskapsutbildningar för unga. Detta görs dels genom sommarutbildningar för gymnasieungdomar och också genom att vi utbildar facilitatorer som utbildar direkt i skolorna. Utbildningarna syftar till att hjälpa eleverna att utifrån sina inre värderingar göra skillnad genom att engagera sig och agera för att skapa positiv samhällspåverkan.

Raoul Wallenbergs Dag
Svenska Akademien har beslutat att Raouls namnsdag, den 27 augusti, årligen ska uppmärksammas som Raoul Wallenbergs dag. Dagen uppmuntrar till arbetet för civilkurage, alla människors lika värde och mot främlingsfientlighet och rasism. Det är den första dagen i Sverige som hedrar en privatperson. Under dagen offentliggörs vem som får Raoul Wallenbergpriset. Priset går till en person som i Sverige arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde.
Mer information

Pågående projekt
“Varje människa kan göra skillnad” är ett projekt som uppmuntrar ungdomar från hela Sverige att diskutera och lära sig mer om varje människas ansvar att ta ställning gör medmänsklighet och mänskliga rättigheter och att motverka främlingsfientlighet och rasism. Till skolor runt om landet skickas 30 stora kuber tillsammans med pedagogiskt material som inspirerar ungdomarna att göra medmänsklig skillnad. Detta presenteras sedan genom att de kreativt får tolka budskapet inom den svarta kuben. När kuberna ställs ut i Stockholm på Raoul Wallenbergs dag inspirerar de till samtal om de mänskliga rättigheterna, civilkurage, medmänsklighet och Raoul Wallenberg som förebild.
Projektet sker i samarbete med Friends och med stöd från Arvsfonden och Postkodlotteriet.
Mer information

100 sätt att #göraskillnad
Den 27 augusti 2014, på Raoul Wallenbergs dag, släppte Raoul Wallenbergs Academy en lista över 100 saker man kan göra för att träna sitt civilkurage. Raoul Wallenberg Academy vill genom en nationell kampanj för civilkurage stärka de goda krafterna i samhället och uppmana Sverige till att göra skillnad. Listan har fått stor spridning och uppmärksammats i nationella medier. Under 2015 utlystes tävlingen Ungt Kurage för att uppmärksamma unga runtom i landet som gör skillnad och visar civilkurage i stort och smått.
Mer information

Pressbilder
Pressbilder hittar du här.

Om du behöver ytterligare pressbilder eller information om våra verksamheter/intervjuförfrågan, tveka inte att kontakta press@rwa.se

Kontakt

Martina Högberg – Kommunikationsansvarig – 070-729 91 31

martina.hogberg@rwa.se

Logotype
Ladda ner vår logotype här.

English