TÄVLINGSREGLER UNGT KURAGE


Vem kan delta?

Alla som har fyllt 13 år men inte ännu fyllt 20 år kan delta i tävlingen.

Vad är tävlingsuppgiften?
Tävlingen baseras på Raoul Wallenberg Academys kampanj 100 sätt att #göraskillnad, som är 100 utmaningar för att träna civilkurage och medmänsklighet. Tävlingsuppgiften består i att utföra en eller flera av dessa utmaningar och sedan berätta om vad man har gjort genom text eller bilder.

Hur deltar man?
Texten och/eller bilderna ska laddas upp på sidan www.goraskillnad.nu/ungtkurage eller skickas med epost till 100saker@rwa.se. Bidraget ska vara inskickat senast den 1 april 2016 för att få vara med i tävlingen.

Vem utser vinnare?
Fem vinnande bidrag kommer att utses av en jury.

Vad är kriterierna för att vinna tävlingen?
Juryn kommer att bedöma samtliga inkomna bidrag likvärdigt. Bidragen kommer att bedömas på kreativiteten och nytänkandet i de utförda handlingarna.

Vad är vinsten?
De fem vinnarna kommer att få en resa till Budapest i Ungern under hösten 2016 (datum och exakt program kommer att bestämmas senare). I vinsten ingår flygresa, boende, mat och guidning. Dessutom kommer vinnarna få två platser var till en ceremoni på Nalen i Stockholm på Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti 2016. Vinsterna är värda cirka 15 000 kr. Vinsterna kan inte bytas ut mot pengar. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

Hur presenteras vinnarna?
Vinnarna kommer att meddelas på den epost de har angett då de skickar in sitt tävlingsbidrag. Vinnarnas namn [och vinnande bidrag] kommer även att publiceras på sidan www.goraskillnad.nu/ungtkurage samt på Raoul Wallenberg Academys hemsida och i sociala medier. Vinnarna kommer att utses senast den 30 april 2016.

Vem står bakom tävlingen?
Tävlingen anordnas av Raoul Wallenberg Academy, en organisation som arbetar för att stödja unga att hitta modet att göra skillnad. Läs mer om Raoul Wallenberg Academy på www.raoulwallenberg.se.