JENSEN GYMNASIUM INTERNATIONELLA
Rätten till vila och fritid

Jensen Internationella har ingen egen skolgård, utan har fått tillstånd att ställa sin kub mitt på Stureplan i centrala Stockholm den 6-11 april. Eleverna från både ekonomi, vård och beteendeprogrammen kommer att vara med att fylla kuben. Elever har tittat på Rätten till vila och fritid från olika aspekter av rättigheten – alltifrån historien bakom till de ekonomiska faktorerna.

Den 6 april kl 12.00-13.00 hölls en invigning där lärare Daniel Sterlinger höll en tal och rektor Jessica Mozakka fick klippa bandet för att öppna kuben. Läs mer i Mitt i Östermalm.

Daniel berättar om kuben i sitt invigningtal:

Eleverna villa ha en inbjudande kub, en interaktiv kub där du som besökare får vara med och bidra, en kub som illustrerar vila. Därför är detta en utställning som ska växa fram under de dagar vi har den öppen och vi vill uppmana dig att hjälpa oss. Ta ett löv och skriv vad vila och fritid innebär för dig. Fäst det i trädet och låt oss tillsammans få det att blomma.”

IMG_2382

Rektor Jessica klipper bandet

IMG_2395

Kuben är öppen! På besök dagen till ära var Nina Lagergren, halvsyster till Raoul Wallenberg samt en massa elever från Jensen Internationella som jobbat i projektet.

IMG_2386

Såhär fin är kuben inuti

Artikel 24

Var och en har rätt till vila och fritid, innefattande skälig begränsning av arbetstiden samt regelbunden betald ledighet.

(källa)
English